Riittävät palvelut työttömille

18.04.2019

Tulevan hallituksen turvattava riittävät työllisyysmäärärahat ja palvelut työttömille

Työttömien Keskusjärjestön vuosikokous vaatii työttömille työtakuuta sekä riittävää panostusta työllisyysmäärärahoihin ja palveluihin. Työmarkkinatukea on korotettava 300 eurolla kuukaudessa.

Työttömien Keskusjärjestön jäsenistö oli tänään koolla vuosikokouksessaan Jyväskylässä. Keskusjärjestö on syvästi huolissaan kasvavasta eriarvoisuudesta ja pitkäaikaistyöttömien ja työmarkkinoilla tukea tarvitsevien asemasta.

Aktiivimalli on ollut leikkuri, joka on piinannut työttömiä taloudellisesti ja henkisesti. Kun töitä tai palveluita ei ole kaikille saatavilla, malli koetaan syyllistävänä. Työttömien Keskusjärjestö katsoo, että aktiivimallia koskeva laki on kumottava.

Työmarkkinatuki on työttömien yleisin rahallinen etuus, mutta raskaasti verotettuna riittämätön elämiseen. Euroopan neuvosto on jo useasti moittinut Suomea perusturvan liian alhaisesta tasosta. Työttömien Keskusjärjestö vaatii työmarkkinatuen korottamista 300 eurolla kuukaudessa EU:n minimitasolle.

Keskusjärjestö esittää työtakuun käyttöönottoa. Malli tarkoittaa sitä, että palkkatukioikeutta aikaistetaan ja laajennetaan nykyisestä. Nuorille on järjestettävä työtä tai koulutusta kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen. Julkisen sektorin on turvattava työtakuun toteutuminen.

Keskusjärjestön jäsenistön mukaan työllistymistä tukevia keinoja on lisättävä ja erityisesti palkkatuen käyttöä on edistettävä. Työttömille on turvattava oikeus tehokkaaseen uraohjaukseen ja työhönvalmennukseen. Järjestöjen työllistävään toimintaan on turvattava riittävät resurssit.

Työttömille kuuluvat lakisääteiset terveystarkastukset tulee taata kaikissa kunnissa. Palvelujen saatavuus ja laatukriteerit on tarkemmin määriteltävä. Jatkotoimenpiteiden tulee olla maksuttomia. 

Työttömien Keskusjärjestö haluaa kiinnittää huomiota työttömään ihmisenä, kansalaisena ja yhteiskunnallisena toimijana. Työ on oleellinen osa ihmisen identiteettiä, hyvinvointia ja osallisuutta. Työhön kuuluu muitakin arvoja ja etuja kuin palkka.

Työttömät kokevat usein, että heiltä itseltään on viety päätösvalta ja toimijuus heitä koskevissa asioissa. Esimerkiksi pyynnöistä huolimatta asiakas ei saa kasvokkaista aikaa asiansa selvittämiseksi.

Keskusjärjestö kannattaa kansalaisaloitetta TE-palveluiden asiakkaan aseman ja oikeuksien parantamisesta.  Asiakkaille on taattava samanlaiset palvelut asuinpaikasta riippumatta. Työttömälle kuuluu tieto hänen oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Tällä hetkellä asiakkaiden yhdenvertaisuus ei palveluissa toteudu.

Työttömien Keskusjärjestö on riippumaton kansalaisjärjestö, joka toimii jäsenistönsä ja työttömien edunvalvojana. Keskusjärjestöön kuuluu noin 80 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä noin 5000 jäsentä.

Jäsentiedote 9/20
15.09.20 Jäsentiedote 9/2020 Lounas Opiskelijaravintola Napostella on suljettu 15-27.9.... lue lisää
Jäsentiedote 8/2020
07.08.20 Lounas Yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus lounastaa opiskelijaravintola Napostellassa ma-pe klo... lue lisää
Jäsentiedote
16.06.20   Tervehdys helteiseltä juhannusviikolta, tulihan se kesä viimein. Nyt ei tarvitse kylmässä... lue lisää
Tiedote 29.5.2020
29.05.20   Kesäinen tervehdys kaikille, koronavirus on hankaloittanut monen järjestön toimintoja, niin... lue lisää
Kevätkokous
12.05.20 Mikkelin työttömät ry kevätkokous pidetään ke 3.6. klo 11.00, Porrassalmenkatu 1 B II krs. Jäsenistön... lue lisää
Tiedote 8.4.2020
08.04.20                       www.mikkelintyottomat.fi                                              TIEDOTE... lue lisää
Tiedote koronavirukseen liittyen!
17.03.20 Tiedote koronavirukseen liittyen! Meille yhdistyksessä on ensisijaisen tärkeää huolehtia koko... lue lisää
TE-toimisto - portinvartijasta palveluiden koordinaattoriksi
23.01.20   Työttömien Keskusjärjestö: TE-toimisto - portinvartijasta palveluiden koordinaattoriksi... lue lisää
Kannanotto Eduskunta 6.11.
12.11.19 PIENITULOISTEN KANSALAISTEN  HARRASTUSMAHDOLLISUUDET TURVATTAVA Työttömät ja myös pienituloiset... lue lisää
Parhaat puhelinkuvat
29.10.19   Kurssin tavoitteena on ymmärtää erilaisten puhelinten kamerasovellusten hyödyt kuvaamisessa.... lue lisää
Kutsu Mikkelin teatterille la 17.8. klo 15.00
31.07.19 Ilmaisutaidon ryhmä Kipinä ja Mikkelin tyttöteatteri Ohjelmistossa 17.08.2019 klo 15.00... lue lisää
Poikkeukset aukioloon
09.07.19 Poikkeukset aukioloaikoihin: Ruokala suljettu:  28.6-28.7. Lahjoitusruokaa jaetaan yhdistyksen... lue lisää
Työttömät odottavat hallitukselta nopeita ja selkeitä toimia työllisyyspolitiikassa
24.05.19 Työttömät odottavat hallitukselta nopeita ja selkeitä toimia työllisyyspolitiikassa Aktiivimallin... lue lisää
Kohtaamispaikan teatteriryhmä
23.05.19 Ilmaisutaidon ryhmä Kipinä  on Mikkelin työttömien yksi harrastusryhmistä. Se on avoin kaikille. Siihen... lue lisää
Riittävät palvelut työttömille
18.04.19 Tulevan hallituksen turvattava riittävät työllisyysmäärärahat ja palvelut työttömille Työttömien... lue lisää
Mikkelin Työttömät ry

Mikkelin Työttömät ry © Copyright 2010-2020

Web-nikkarointi: Verkkoverstas