Broilerkiusaus
Lohikeitto ja mansikkarahka
Kaslerpihvit, tumma pippurikastike ja maalaislohkoperunat
Helatorstai - Ruokala suljettu
Ruokala suljettu huoltotöiden vuoksi
Tänään on 28.05 - sunnuntai 21:33

LIIKU-HANKE

Yleistä

Mikkelin työttömät ry toteuttaa  liikuntaprojektin joka alkoi 18.9. ryhmän ensimmäisellä kokoontumisella.

Ryhmään kuuluu 15 iältään 20-61 vuotiasta henkilöä. Ohjaajana ryhmälle toimii fysioterapeutti Jari Kuusisto.

Säännöllinen liikunta on perusedellytyksenä ihmisen virkeydelle, terveydelle sekä pitkäikäisyydelle. Liikunta ennaltaehkäisee paljon erilaisia sairauksia ja liikunnan avulla tuetaan myös ihmisen motivaatiota noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Tämän hankkeen ideana on motivoida etenkin niitä pitkäaikaistyöttömiä, joilla on korkea kynnys harrastaa liikuntaa. Jos elämään ei ole kuulunut liikuntaa, niin vähävarainen pitkäaikaistyötön ei saa riittävästi ärsykkeitä, että hakeutuisi säännöllisen liikunnan pariin. Tarvitaan vetäjä, joka jalkautuu ihmisten pariin ja vetää etenkin pitkäaikaistyöttömiä toiminnan piiriin – ja opastaa sekä motivoi ihmisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin.

Projektin tavoitteet, tulokset ja vaikutukset

Tuloksena hankkeessa synnytetään uusia aktiivisia liikunnan ryhmiä tai ohjataan työtön jo olemassa olevan harrastuksen pariin. Hanke synnyttää osallisuutta ja laajentaa työttömien verkostoitumista ympärillä olevaan yhteisöön. Hankkeen aikana kohdehenkilöt saavat myös ajankohtaista ravinto- ja terveysvalistusta, sekä oppivat koostamaan terveellisen ruokavalion, mikä tukee jatkuvaa liikunnan harrastamista.

Ensisijaiset vaikutukset säännöllisestä liikunnasta ovat terveydentilan asteittainen kohentuminen ja itsetunnon parantuminen, kun kunto, osaaminen ja vuorovaikutustaidot kehittyvät valitussa ryhmäliikuntaharrastuksessa. Terveysvaikutukset todetaan terveystarkastuskäynneillä.Epäsuorasti hanke tukee työttömien työllistymistä.

Terveystarkastukset vahvistavat työttömän terveydentilan ja mahdollisiin työllistymisen esteisiin voidaan puuttua tarpeen mukaan. Hyvinvoiva ihminen on myös kilpailukykyisempi avoimilla työmarkkinoilla. Hankkeessa seurataan työllistymisvaikutuksia, mikäli työtön on toimenpiteessä yhdistyksessä. Hankkeessa mukana; TVY r.y.  ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Syksyn aikana ryhmä on käynyt Biacorpus-kehonkoostumusmittauksen, SpinalMouse-ranganmittauksen, ravintoluennon, ohjattua kuntosaliharjoittelua ja tutustumista eri lajeihin (mm. frisbeegolf, keilailu...).

 

Lisää tietoa projektista:

Heikki Pyrhönen 044 722 0501

Jari Kuusisto 050 5213159

Mikkelin Työttömät ry

Mikkelin Työttömät ry © Copyright 2010-2017

Web-nikkarointi: Verkkoverstas